The best SAP Consultants from Romania
The shortest way to SAP jobs for Romania
home contact about_us


Copyright ©2004 sap-recruiting.ro . All rights reserved.
In aceasta sectiune ne dorim sa strangem atat articole generale despre SAP, pentru cei care nu sunt familiarizati cu programul si cu terminologia acestuia, cat si articole specializate, scrise de oameni care s-au confruntat cu diverse probleme, lucrand in SAP. Asteptam, asadar, sa ne trimiteti orice articol vi se pare interesant.
Job seekersEmployersJob listArticles

Ce este programul "SAP" ?
Care este ultima versiune SAP ?
Ce este IDES ?
Ce este SAP Business One?

Ce este programul "SAP" ?

SAP este de fapt firma germana SAP AG (www.sap.com), care realizeaza cel mai important program de tip ERP (Enterprise Resource Planning) din lume, cu alte cuvinte un program ce gestioneaza toate componentele afacerii: contabilitate, controlling, gestiunea materialelor, vanzarile, gestiunea productiei etc. Programul s-a numit initial SAP R/3, dar acum se numeste SAP ERP . Suplimentar, SAP AG mai vinde SAP CRM, SAP SCM si alte produse pentru afaceri, dar ERP-ul ramane principalulul produs al firmei. In continuare termenul "SAP" va desemna produsul ERP.

Care este ultima versiune SAP ?

In acest moment (Septembrie 2009) este SAP ECC 6.04 (sau ECC 6 EP 4). ECC este prescurtare de la ERP Central Component.
Alte versiuni in ultimii 10 ani au fost:

Evident exista si versiuni mai vechi, dar se mai gasesc doar foarte rar in functiune.

Ce este IDES?

IDES este o varianta de SAP cu date valide. Practic un sistem IDES este un sistem SAP al unei companii fictive, complet configurat si functional. Exista de exemplu note contabile valide, facturi corecte, ordine etc. Sistemul este foarte bun pentru trainingul consultantilor functionali, dar inutilizabil in productie.
Oricine are o licenta valida de SAP primeste gratuit si IDES.

Ce este SAP Business One?

SAP Business One este solutia SAP pentru intreprinderi mici si mijlocii fara nicio legatura cu SAP ERP si ruleaza pe o cu totul alta platforma. In continuare toate intrebarile/raspunsurile din acest document nu vor face referire la aceasta solutie ci numai la SAP ERP.